Aardappelgratin met geitenkaas

Deze koemelkvrije aardappelgratin met geitenkaas is een favoriet hier in huis. En het is een leuk bijgerecht, bijvoorbeeld voor tijdens de feestdagen. 


Ik gebruik voor dit recept wat meer melk en room dan bij gratins met kaas op basis van koemelk gebeurt. Ik vind het namelijk lekker als het gerecht lekker romig is, en de geitenkaas smelt wat minder dan kaas op basis van koemelk.


Eet smakelijk!

Aardappelgratin met geitenkaas

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 900 gram kruimige aardappels
  • 350 ml havermelk
  • 50 ml haver kookroom
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels en snijd deze (met een keukenmachine) in dunne schijfjes.
  • Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een ovenvaste ovenschaal.
  • Schenk de room en melk in een kom en roer deze goed door elkaar.
  • Snijd de knoflook fijn, en voeg deze met de oregano toe aan het melk en roommengsel. Voeg ook wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Schenk het mengsel over de aardappels heen.
  • Zet de ovenschotel in de oven. Verkruimel na ongeveer 25 minuten de geitenkaas over de aardappels en zet het terug in de oven.
  • Haal de schotel na ongeveer 20 minuten uit de oven.
Trefwoord Aardappelgratin, Bijgerecht, Hoofdgerecht