Aardappelsalade
In de zomer vind ik het fijn om wat frisse recepten achter de hand te hebben. Gerechten waarvoor je niet uitgebreid in de keuken hoeft te staan, die je van tevoren kunt bereiden en die je ook koud kunt eten.
Er zijn natuurlijk allerlei salades te maken, zoals deze frisse parelcouscous met feta of deze orzo met paprika en feta. Maar ik kan je deze koemelkvrije aardappelsalade ook zeker aanbevelen!
Eet smakelijk!

Aardappelsalade
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappels
- 1 ei
- 75 gram doperwten (uit de diepvries)
- 3 eetlepels plantaardige yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise (let op dat deze koemelkvrij is)
- 1 theelepel mosterd
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel bieslook
- 2 grote augurken (of ongeveer 6 kleintjes)
- peper en zout
Instructies
- Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Giet daarna af en spoel ze af met koud water.
- Kook het ei in ongeveer 8 minuten hard. Laat goed schrikken onder koud water. Pel de ei en snijd deze fijn.
- Kook de doperwten gaar in ongeveer 5 minuten.
- Snijd de augurken fijn.
- Schep de erwten, augurken en het ei door de aardappels.
- Meng intussen in een schaaltje de yoghurt, mosterd en mayonaise goed door elkaar.
- Pel de knoflook en snijd deze fijn. Hak (of knip) ook de bieslook fijn. Meng de knoflook en bieslook door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Schep de bieslooksaus door de aardapelsalade.
Trefwoord Aardappelsalade, Barbecue, BBQ, Bijgerecht, Fris, Hoofdgerecht