Altijd-goed-pasta met rode saus
Onze zoon is een echt ‘pasta-monster’. Hij vindt pasta met rode saus het allerlekkerste wat er is. Het liefst eet hij droge pasta, die hij dan dipt in de rode saus.
In deze pastasaus zitten overigens best veel (restjes van) groenten. Daarmee is het ook best gezond. Ik kijk hiervoor over het algemeen gewoon welke groenten ik nog in de koelkast heb liggen en verwerk deze er dan in.
Ik vind het zelf lekker om de pastasaus even te laten pruttelen, zodat de saus extra veel smaak krijgt. Maar daar is niet altijd tijd voor, dus je kunt hem ook kort na het maken serveren.
Eet smakelijk!

Altijd-goed-pasta met rode saus
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Ingrediënten
- 200 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel Provencaalse kruiden
- ½ aubergine
- ½ courgette
- 1 rode paprika
- 10 cherrytomaatjes
- 200 gram pastasaus
- olijfolie (om in te bakken)
- peper en zout
- 75 gram pasta
- eventueel: olijven
Instructies
- Rul het gehakt in een scheut olijfolie. Schep het gehakt uit de pan als het rondom bruin is, en zet apart.
- Snijd intussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in dezelfde pan. Voeg de Provençaals kruiden toe.
- Snijd de groenten fijn en voeg ook deze toe aan de pan.
- Als je een moeilijke eter hebt, of het zoals wij momenteel in een fase zitten waarin ze groenten opeens weigeren te eten, kun je de groenten pureren met een staafmixer.
- Voeg het potje pastasaus en het gehakt weer toe. Voeg eventueel ook nog wat olijven toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen. Ik laat het het liefst minimaal een uur opstaan.
- Kook intussen de pasta volgens de beschrijving klaar.
Trefwoord Hoofdgerecht, Pasta, Rode saus