American Pancakes

We bakken hier best vaak pancakes, in heel veel verschillende varianten. Kijk maar op de recepten-pagina voor andere recepten voor pancakes! Zelf vind ik American pancakes het lekkerst. Juist omdat ze zo ontzettend luchtig zijn. 

 

Voordat we een koemelkvrij dieet begonnen, maakte ik deze met karnemelk. De karnemelk zorgt ervoor dat de pancakes lekker zacht en ‘fluffy’ zijn. Maar reguliere karnemelk kan ik nu natuurlijk niet meer gebruiken. Ik heb nog geen goede plantaardige variant van karnemelk kunnen vinden. Er is wel een variant op basis van geitenmelk, maar daarbij vind ik de smaak nogal specifiek. En dat vind ik zelf minder lekker. Gelukkig kan je met wat plantaardige melk en azijn ook de smaak en functie van de karnemelk nabootsen. Het kost even wat meer tijd, omdat de karnemelk even moet rusten. Maar dat vind ik voor deze American pancakes geen enkel probleem!

 

De American pancakes zijn heerlijk met wat vers (rood) fruit en ahornsiroop. Maar je kunt het natuurlijk ook uitstekend combineren met wat ei en spek.

 

Eet smakelijk!

American pancakes

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Rusttijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 12 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 200 ml sojamelk
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei
  • snufje zout
  • vers (rood) fruit
  • ahorn siroop

Instructies
 

  • Maak een plantaardige karnemelk door de sojamelk met de azijn te mengen. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten rusten.
  • Meng daarna de bloem, suiker, het bakpoeder, zout en vanille extract samen met de zelfgemaakte karnemelk.
  • Voeg het ei toe aan het beslag en klop dit er goed doorheen.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de pancakes.
  • Serveer vers fruit en eventueel ahornsiroop erbij!
Trefwoord American, Brunch, Ontbijt, pancakes, pannenkoeken