American Pancakes
We bakken hier best vaak pancakes, in heel veel verschillende varianten. Kijk maar op de recepten-pagina voor andere recepten voor pancakes! Zelf vind ik American pancakes het lekkerst. Juist omdat ze zo ontzettend luchtig zijn.
Voordat we een koemelkvrij dieet begonnen, maakte ik American pancakes met karnemelk. De karnemelk zorgt ervoor dat de pancakes lekker zacht en ‘fluffy’ zijn. Maar reguliere karnemelk kan ik nu natuurlijk niet meer gebruiken. Ik heb nog geen goede plantaardige variant van karnemelk kunnen vinden. Er is wel een variant op basis van geitenmelk, maar daarbij vind ik de smaak nogal specifiek. En dat vind ik zelf minder lekker. Gelukkig kan je met wat plantaardige melk en azijn ook de smaak en functie van de karnemelk nabootsen. Het kost even wat meer tijd, omdat de karnemelk even moet rusten. Maar dat is vooral even plannen. Met 10 minuutjes wachten kan je het effect van karnemelk al behoorlijk goed nabootsen.
Deze American pancakes zijn heerlijk met wat vers (rood) fruit en ahornsiroop. Maar je kunt het natuurlijk ook uitstekend combineren met eieren en spek.
Eet smakelijk!

American pancakes
Ingrediënten
- 200 ml sojamelk
- 1 eetlepel witte azijn
- 125 gram bloem
- 2 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 ei
- snufje zout
- vers (rood) fruit
- ahorn siroop
Instructies
- Maak een plantaardige karnemelk door de sojamelk met de azijn te mengen. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten rusten.
- Meng daarna de bloem, suiker, het bakpoeder, zout en vanille extract samen met de zelfgemaakte karnemelk.
- Voeg het ei toe aan het beslag en klop dit er goed doorheen.
- Verhit wat olie in een pan en bak de pancakes.
- Serveer vers fruit en eventueel ahornsiroop erbij!