Andijviestamppot

Ik ben dol op stamppot! En dan vooral de klassieke stamppotten. Boerenkool, hutspot en dus andijviestamppot komen hier vrij regelmatig op tafel.

 

Voor mij zit het geheim in de aardappelpuree. Die moet lekker smeuïg zijn! Ik maak het met lekker veel (plantaardige) boter en een flinke scheut melk. En, als het door de andijvie gaat, een klein schepje Franse mosterd!

 

Andijvie is best bitter, dus lang niet alle kinderen vinden het lekker. Maar omdat onze zoon is opgegroeid met een aangepaste (en heel bittere) kunstvoeding voor zijn koemelkeiwitallergie, is hij wel wat gewend. Hij vindt het meestal dus wel lekker!

 

Je kunt dit gerecht natuurlijk makkelijk vegetarisch maken door de spekjes weg te laten en een vega-rookworst te kiezen!

 

Eet smakelijk!

Andijviestamppot

Andijviestamppot

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram kruimige aardappels
  • 400 gram andijvie
  • 60 gram plantaardige boter
  • 100 ml havermelk
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 250 gram spekjes
  • 1 rookworst

Instructies
 

  • Schil de aardappels en kook deze in ongeveer 15 a 20 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de spekjes uit en laat ze goed uitlekken als ze klaar zijn.
  • Giet de aardappelen af in een vergiet en laat ze even droog stomen. Smelt in de tussentijd in dezelfde pan de boter en verwarm de melk.
  • Voeg de aardappelen weer toe en stamp deze tot een smeuïge puree. Meng ook de mosterd er doorheen. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de andijvie en spekjes toe aan de aardappelen en meng het goed door elkaar.
  • Verwarm de rookworst volgens beschrijving op de verpakking.
Trefwoord Andijvie, Andijviestamppot, Hoofdgerecht, Mosterd, Rookworst, Spekjes, Stamppot