Bananenbrood
Ik ben dol op bananenbrood. Ik vind het heerlijk als ontbijt of bij de lunch. Voorheen kocht ik bananenbrood vaak bij de bakker, maar dat bevat vaak koemelk.
Gelukkig is bananenbrood ook uitstekend koemelkvrij te maken. En het is gewoon heerlijk smeuïg. Dit gaat er bij ons dus goed in!
Ik gebruik vaak echt overrijpe bananen. Die zijn heel zoet van zichzelf. Maar desondanks voeg ik vaak toch ook nog wel suiker toe. Het is dus wel een lekker tussendoortje, maar niet het meest gezonde.
Eet smakelijk!

Bananenbrood
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Cake, Gebak, Snack, Taart, Tussendoortje
Porties 15 plakken
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 50 gram suiker
- 2 eieren
- 150 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 80 ml olijfolie
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Haal de bananen uit de schil en prak ze in een kom tot een egale massa.
- Voeg eerst de suiker en kaneel toe, en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe, gevolgd door de bloem en bakpoeder. Doe vervolgens de olijfolie en een snuf zout in de kom. Meng na iedere stap alles goed door elkaar tot een egale massa.
- Giet het mengsel in de bakvorm en zet voor gedurende 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is door een sateprikker erin te steken. Als hij er droog uit komt, is het gaar.
Trefwoord Bananenbrood, Gebak, pancakes, Snack, Tussendoortje