Basisrecept voor pannenkoeken

Zowel mijn vriend als mijn zoon zijn enorm fan van pannenkoeken. Het liefst gewoon simpel met wat appelstroop erop. Ik heb dus een makkelijk basisrecept voor koemelkvrije pannenkoeken. En ik zorg ervoor dat ik deze producten altijd in huis heb, zodat ik altijd een stapel kan bakken. 

 

Ik maak pannenkoeken meestal met havermelk. Deze melk vind ik redelijk neutraal van smaak, waardoor de smaak nog het meest lijkt op wanneer je koemelk gebruikt. Ik gebruik altijd een variant van havermelk met toegevoegd calcium. Plantaardige melk bevat van zichzelf namelijk meestal veel minder calcium.

 

 

Met dit basisrecept voor pannenkoeken kun je natuurlijk lekker variëren. Voeg wat appel en rozijnen toe. Of bak wat ontbijtspek uit. Of bekleed de pannenkoeken met een ander beleg naar keuze.

 

Eet smakelijk!

Basisrecept voor pannenkoeken

Basisrecept voor pannenkoeken

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 10 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 500 ml havermelk
  • 250 gram havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • snufje kaneel

Instructies
 

  • Maal de havermoutvlokken fijn tot een meel.
  • Meng het meel met de melk, eieren, snuf zout en kaneel tot een glad beslag.
  • Bak de pannenkoeken in een pan.
Trefwoord Basisrecept, Brunch, Lunch, Ontbijt, pannenkoeken