Beenham met honing mosterdsaus

Beenham met een honing-mosterdsaus vind ik echt een klassiek gerecht voor de feestdagen. Het is bovendien makkelijk en snel klaar, én een gerecht dat bijna iedereen wel lust! Doordat er in de marinade flink wat honing gaat, heeft het een redelijk zoete smaak. Mocht je wat minder van zoetigheid houden en de scherpte van de mosterd meer willen proeven, kun je ook wat minder honing toevoegen óf een Dijon mosterd gebruiken.

 

Ik gebruik een beenham van ongeveer 500 gram. Dat is bij ons thuis genoeg om met z’n drieën van te eten.

 

Eet smakelijk!

Beenham met honing mosterdsaus

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram beenham
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd met een scherp mes rondom inkepingen in de beenham zodat je kleine vierkantjes krijgt.
  • Snijd de tenen knoflook fijn.
  • Meng de knoflook met de honing, mosterd en tijm tot één geheel.
  • Bestrijk de beenham met de saus en zet gedurende 45 minuten in de oven.
  • Giet elke 15 minuten de saus over de beenham en na 45 minuten haal je de beenham uit de oven.
  • Dek de beenham af met aluminiumfolie en laat hem nog 5 minuten na garen voor je hem gaat aansnijden.
Trefwoord Beenham, Honing, Hoofdgerecht, Mosterd