Bietenpannenkoekjes met kaneel
Ik snap dat dit best klinkt als een vreemde combinatie: bieten en kaneel. En dan ook nog eens in pannenkoekjes. Maar het is echt een heerlijke combinatie. De bieten geven een lekker zoete smaak aan de pannenkoeken
Een voordeel aan deze pannenkoekjes is dat je er gelijk wat groenten mee naar binnen krijgt. Dat is soms wel handig, zeker met een peuter die een eigen willetje heeft.
Eet smakelijk!

Bietenpannenkoekjes met kaneel
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 10 pannenkoeken
Ingrediënten
- 150 gram gekookte bieten
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 100 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 50 ml water
- 2 eieren
- Snufje zout
- plantaardige boter (om in te bakken)
Instructies
- Snijd de gekookte bieten in stukken.
- Doe deze, samen met de overige ingrediënten, in een blender en meng dit tot een gladde puree.
- Verwarm wat boter in de pan. Schep er ongeveer twee eetlepels beslag in.
- Bak de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten gaar. Keer halverwege om.
Trefwoord Bieten, Brunch, Lunch, Ontbijt, pancakes, pannenkoeken