Bietenpannenkoekjes met kaneel

Ik snap dat dit best klinkt als een vreemde combinatie: bieten en kaneel. En dan ook nog eens in pannenkoekjes. Maar het is echt een heerlijke combinatie. De bieten geven een lekker zoete smaak aan de pannenkoeken

 

Een voordeel aan deze pannenkoekjes is dat je er gelijk wat groenten mee naar binnen krijgt. Dat is soms wel handig, zeker met een peuter die een eigen willetje heeft.

 

Eet smakelijk!

Bietenpannenkoekjes met kaneel

Bietenpannenkoekjes met kaneel

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 10 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 150 gram gekookte bieten
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 ml water
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies
 

  • Snijd de gekookte bieten in stukken.
  • Doe deze, samen met de overige ingrediënten, in een blender en meng dit tot een gladde puree.
  • Verwarm wat boter in de pan. Schep er ongeveer twee eetlepels beslag in.
  • Bak de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten gaar. Keer halverwege om.
Trefwoord Bieten, Brunch, Lunch, Ontbijt, pancakes, pannenkoeken