Bladerdeeghapjes met zoete aardappel en geitenkaas
Deze bladerdeeghapjes (of pasteitjes) zijn heerlijk en redelijk snel gemaakt. Ik gebruik ze als tussendoortje, maar ook bij de lunch of het diner.
Dit was één van de eerste maaltijden waarbij mijn zoon zei dat hij het lekker vond ruiken. En daar heeft hij helemaal gelijk in…
Let bij het kopen van de bladerdeeg goed op dat je een koemelkvrije variant neemt. Voor ons zijn overigens sporen van koemelk geen probleem, maar blijf altijd goed kijken wat bij je eigen situatie past.
Eet smakelijk!

Bladerdeeghapjes met zoete aardappel en geitenkaas
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang lunch, Tussendoortje
Porties 6 stuks
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg
- 250 gram zoete aardappel
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel tijm
- 40 gram zachte geitenkaas met honing
- 1 ei
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze in water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze dan af.
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de tijm en zoete aardappel toe, en bak dit nog kort. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Vet een muffinvorm in en bekleed 6 vakjes met een plakje bladerdeeg. Maak hiervan dus een soort bakje.
- Verdeel de zoete aardappel en verkruimel de geitenkaas er overheen.
- Snijd de resterende plakjes bladerdeeg in stukjes en gebruik deze als ‘dekseltje’.
- Druk de randjes van het bakje en dekseltje goed op elkaar, zodat deze goed aan elkaar blijven zitten tijdens het bakken.
- Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeghapjes met het ei.
- Zet de hapjes voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Trefwoord Bladerdeeg, Geitenkaas, Lunch, Pasteitje, Snack, Tussendoortje, Zoete aardappel