Blini's met geitencrème fraiche en zalm
Bij ons in huis hebben we een peuter die dol is op pannenkoeken. Hij eet ze het liefst de hele dag door. Als je deze blini’s verkoopt als pannenkoeken, gaan ze er dan ook in als zoete koek.
Dit voorgerecht is een plaatje op tafel. Hij kan perfect bij de feestdagen, maar ook bij een borrel is het een gezellig hapje.
Het maken van de blini’s kost even wat tijd, omdat het beslag moet rijzen. Maar het is niet heel veel werk.
Eet smakelijk!

Blini's met geitencrème fraîche en zalm
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Rusttijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Borrelhapje, Snack, Voorgerecht
Porties 12 stuks
Ingrediënten
- 100 ml havermelk
- 1 theelepel gist
- 100 gram bloem
- 1 ei
- 50 gram crème fraîche op basis van geitenmelk
- 1 limoen
- 100 gram warmgerookte zalm
- ¼ komkommer
- peper en zout
Instructies
- Maak de melk lauwwarm en roer de gist er doorheen.
- Meng in een kom de bloem met het snufje zout.
- Voeg de melk met gist toe aan de kom. Roer alles goed door elkaar.
- Splits het ei en doe de eidooier bij het beslag. Roer dit opnieuw goed door elkaar.
- Klop het eiwit tot een stijf schuim en spatel dit voorzichtig door het beslag heen. Als je dit rustig doet, blijft het beslag lekker luchtig.
- Verwarm een beetje boter in een koekenpan en schep hierin steeds een beetje beslag. Ik gebruik ongeveer één kleine eetlepel per blini.
- Bak de blini in ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Rasp de schil van de limoen, en meng dit met de crème fraîche. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Snijd de komkommer en warmgerookte zalm fijn.
- Bekleed iedere blini met een theelepeltje van de crème fraîche, wat van de warmgerookte zalm en de komkommer.
Trefwoord Blini's, Borrelhapje, Feestdagen, Snack, Voorgerecht, Zalm