Blote billetjes in het gras
Zoals elke peuter, heeft ook de mijne wel eens een dagen dat hij niet wil eten. Om te voorkomen dat hij helemaal met een lege maag op bed gaat, probeer ik er bij elke maaltijd voor te zorgen dat er in ieder geval één ingredient is waarvan ik zeker weet dat hij het lust. Bij ons zijn dat bonen. Het maakt niet uit welke bonen het zijn, hij lust ze eigenlijk altijd wel!
Deze (zomerse) snijbonenstamppot met witte bonen wordt ook wel ‘blote billetjes in het gras’ genoemd! De naam hoef ik denk ik niet uit te leggen..
Wij hadden nog wat kipspiezen over, die er prima bij pasten. Maar het is bijvoorbeeld ook lekker met een stukje witvis.
Eet smakelijk!

Blote billetjes in het gras
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 750 gram kruimige aardappels
- 400 gram snijbonen
- 350 gram witte bonen
- 25 gram plantaardige roomboter
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe deze samen met de snijbonen in een pan. Kook de aardappelen en snijbonen in 15 à 20 minuten gaar.
- Verwarm intussen in een andere pan de witte bonen. Giet deze af zodra ze warm zijn.
- Giet de pan met aardappels en snijbonen af, zodra deze gaar zijn.
- Voeg de plantaardige roomboter toe aan de pan en stamp het geheel tot een grove puree.
- Schep de witte bonen door de stamppot.
Trefwoord Blote billetjes in het gras, Hoofdgerecht, Snijbonen, Stamppot, Witte bonen