Chili con carne
Ik ben dol op chili con carne! Het is voor mij echt ultiem comfort food. En het is super makkelijk te maken, zonder zakjes of pakjes. Ik laat het wel graag even staan pruttelen, om de kruiden goed hun werk te laten doen. De volgende dag is het zelfs nog lekkerder.
Je kunt het recept overigens ook zonder vlees maken – sin carne. Eventueel kan je het vlees vervangen voor bijvoorbeeld avocado. Maar ik vind het ook lekker met enkel bonen erin.
Ik serveer de chili con carne meestal met wat zilvervliesrijst en naturel tortilla chips. Je kunt ook een beetje (plantaardige) yoghurt mengen met munt en een teen knoflook, als lekker verfrissende dipsaus erbij!
Eet smakelijk!

Chili con carne
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gram rundergehakt
- 1 rode paprika
- 400 gram gepelde tomaten
- 800 gram bruine bonen (uitgelekt)
- 1 theelepel gemalen komijn
- chilipoeder
- zout
- olijfolie (om in te bakken)
Instructies
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul in ongeveer 4 minuten.
- Voeg de paprika, gepelde tomaten, bruine bonen en komijn toe.
- Breng op smaak met chilipoeder en zout. Ik gebruik van beiden meestal ongeveer 1 tl.
- Laat dit ongeveer 2 uur pruttelen op een laag vuur.
Trefwoord Chili, Chili con carne, Hoofdgerecht, Zuid-Amerikaans