Botercrème.. Eigenlijk veel te zoet, maar soms wel heel erg lekker! Heerlijk voor op een taart of cupcakes. En zo af en toe mag zo’n suiker-boost wel, toch?!
Botercrème is eigenlijk heel makkelijk koemelkvrij te maken. Er zijn inmiddels genoeg plantaardige vervangers voor koemelk. Je moet vooral opletten bij het kopen van de chocolade voor in het recept. Want in veel cacaopoeders en (pure) chocoladerepen zit toch melk verwerkt.
Haal de boter tijdig uit de koelkast, zodat deze wat zachter kan worden. Meestal is een half uurtje voldoende.
Doe de zachte boter in een megnkom en meng dit met een mixer tot het wit en romig is geworden. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
Voeg de poedersuiker, het cacaopoeder en zout toe. Klop alles er voorzichtig doorheen. Doe dit vooral met de hand, want anders stuift al het poeder alle kanten op.
Voeg een scheutje havermelk toe aan de botercrème, zodat deze wat dunner wordt. Je kunt daarbij zelf kiezen hoe dun je de botercrème wilt hebben.