Chocolade dadel repen met nootjes
Ik kocht best vaak reepjes van bijvoorbeeld De Kleine Keuken, voor onderweg. Maar ik bedacht dat ik dit vast ook goed zelf kon maken. En ze zijn succesvol! Wel één punt van aandacht: als je ze te lang uit de koelkast hebt, worden ze best zacht. Dan is het handig om flink wat snoetenpoetsers bij de hand te hebben.
Eet smakelijk!

Chocolade dadel repen met nootjes
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Snack, Tussendoortje
Porties 16 stuks
Ingrediënten
- 125 gram ongezouten cashewnoten
- 50 gram ongezouten amandelen
- 30 gram pompoenpitten
- 30 gram cacaopoeder
- 10 dadels
- 6 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel vanille extract
- snuf zout
Instructies
- Doe de noten en pitten in een keukenmachine en maal deze fijn.
- Verwijder de pitten uit de dadels en voeg deze toe aan het noten en pitten mengsel.
- Voeg het cacaopoeder, de kokosolie, honing en het vanille extract en zout toe.
- Meng alles door elkaar tot je een dik en plakkerig geheel hebt. Je kunt wat extra dadels of honing toevoegen als het niet plakkerig genoeg wordt.
- Bekleed een bakblik (van ongeveer 15x15 cm) met bakpapier en verdeel het mengsel eroverheen.
- Laat het minstens een half uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
- Haal het mengsel uit het blik en snijd in stukken.
Trefwoord Chocolade, Dadel, Nootjes, Repen, Snack, Tussendoortje