Chocoladetaart

Ik vind het zelf altijd enorm veel stress geven om bij verjaardagen (en andere feestjes) continu in de gaten te moeten houden dat onze zoon niet iets pakt wat hij niet mag hebben. Bij feestjes bij ons in huis probeer ik daarom altijd (zo veel als mogelijk) dingen op tafel te zetten die hij mijn zoon mag hebben. Dan moet ik me misschien zorgen maken over de hoeveelheid suiker, maar niet over melk.

 

Deze chocoladetaart was de afgelopen verjaardag een enorm succes! Hij smaakt heel romig en vol, maar is wel volledig koemelk- en lactosevrij! Bovendien is hij erg machtig, dus een klein stukje is genoeg. Ideaal dus om voor een verjaardag te bakken!

 

Kijk bij het kopen van de chocolade wel goed of deze koemelkvrij is. Dat is namelijk niet altijd het geval!

 

Eet smakelijk!

Chocoladetaart

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Gebak, Taart
Porties 16 punten

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 110 ml havermelk
  • 270 ml zonnebloemolie
  • 300 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 255 gram kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 330 gram pure chocolade
  • snuf zout
  • 200 ml plantaardige slagroom
  • 50 gram kersenjam

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de eieren, melk en zonnebloemolie in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg de bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout toe aan de kom en spatel het er rustig doorheen.
  • Breek110 gram chocolade in kleine stukjes en schep dit door het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm en zet dit ongeveer 45 minuten in de oven. Steek een sateprikker in de taart om te zien of deze gaar is. Als de prikker er droog uit komt, is hij gaar. Laat de taart goed afkoelen.
  • Verwarm in een pannetje de slagroom. Laat het niet koken en haal het van het vuur zodra het warm is.
  • Breek ook de rest van de chocolade in stukjes en voeg dit toe aan de slagroom. Laat het volledig smelten door de hitte van de room.
  • Snijd de taart, zodra deze afgekoeld is, horizontaal door midden. Besmeer de onderste helft met kersenjam en een beetje van de chocolade.
  • Leg de bovenste taarthelft er weer op en bestrijk deze met de rest van de chocolade.
  • Versier eventueel met sprinkels of andere toppings.
Trefwoord Chocolade, Chocoladetaart, Gebak, Taart