Coleslaw

Wij vinden het heerlijk om de barbecue aan te zetten als het mooi weer is. Naast lekker groenten en vlees van de grill, probeer ook altijd wat bijgerechten te maken.

 

Ik vind zelf een Amerikaanse coleslaw lekker. En gelukkig geniet onze zoon hier ook best van. Alhoewel hij soms ook vooral de rozijnen eruit snoept… De coleslaw is het allerlekkerst als het even kan intrekken. Ik maak het daarom graag een paar uur voor ik het wil serveren.

 

Eet smakelijk!

Coleslaw

Coleslaw

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram spitskool
  • 150 gram wortel (julienne gesneden)
  • ½ rode ui
  • 150 gram rozijnen
  • 1 eetlepel mayonaise (let op: er zijn mayonaises met koemelkeiwit erin)
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 3 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de spitskool fijn en snipper de rode ui.
  • Doe de spitskool, wortel, rode ui en rozijnen in een kom.
  • Meng in een ander schaaltje de mayonaise, mosterd, yoghurt en azijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de saus toe aan de groenten en meng goed door.
Trefwoord Barbecue, BBQ, Coleslaw