Couscous met kipgehaktballetjes en feta
Deze couscous salade is bij ons thuis populair. En vooral de kipgehaktballetjes worden er het liefst direct uit gegeten.
Het fijne aan een couscous salade is dat je het zowel warm als koud kunt eten. Je kunt het dus ook prima eerder bereiden. Ik vind het vaak de dag erna nog lekkerder, omdat de kruiden dan extra goed zijn ingetrokken.
Let op dat je een echte koemelkvrije feta koopt. Er wordt namelijk ook vaak wel koemelk gebruikt erin, vooral in de zogeheten witte kazen.
Eet smakelijk!

Couscous met kipgehaktballetjes en feta
Voorbereidingstijd 35 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel oregano
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 225 gram couscous
- 1½ eetlepel couscouskruiden
- 1 rode paprika
- ½ komkommer
- 175 gram cherrytomaatjes
- 150 gram feta
- grof zeezout
- zonnebloemolie
Instructies
- Meng het kipgehakt met de kruiden en rol er kleine gehaktballetjes van. Zet deze een half uur in de koelkast.
- Kook de couscous volgens de instructie op de verpakking.
- Snijd intussen de paprika, komkommer en feta in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
- Verwarm een scheut zonnebloemolie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 6 minuten gaar.
- Meng de couscous, groenten, feta en gehaktballen in een schaal. Breng het op smaak met peper en zout.
Trefwoord Couscous, Feta, Gehaktbal, Hoofdgerecht, Kipgehakt, Lunch