Desserts en gebak

Hier vind je de lekkerste koemelkvrije desserts en gebak.

Disclaimer:

De recepten zijn koemelkvrij en lactosevrij. De ingrediënten die ik daarvoor gebruik kunnen wel sporen van melk bevatten. Bij ons gaat dat gewoon goed, maar dat is niet voor iedereen het geval. Blijf daarom zelf altijd goed opletten bij het boodschappen doen en koken. En pas de recepten aan naar wat voor jouw situatie past. Wil je weten hoe je een koemelkeiwit herkent op een verpakking? Kijk dan even hier!

ABC-pudding

Hebben jullie ook van die dagen waarop er weinig wordt gegeten van wat je voorschotelt? Je kan vaak al voorspellen bij welke gerechten dat is. Ik maak dan nog met enig regelmaat een “abc pudding” als nagerecht: avocado, banaan en cacao. Een lekkere, zoete manier om toch nog wat gezonde vetten en vezels naar binnen te krijgen. En het is echt heel makkelijk!

Ik ben dol op bananenbrood. Ik vind het heerlijk als ontbijt of bij de lunch. Voorheen kocht ik bananenbrood vaak bij de bakker, maar dat bevat vaak koemelk. Gelukkig is bananenbrood ook uitstekend koemelkvrij te maken. En het is gewoon heerlijk smeuïg. Dit gaat er bij ons dus goed in!

Deze chocoladetaart is altijd een enorm succes! Hij smaakt heel romig en vol, maar is wel volledig koemelk- en lactosevrij! Bovendien is hij erg machtig, dus een klein stukje is genoeg. Ideaal dus om voor een verjaardag te bakken!

Botercrème.. Eigenlijk veel te zoet, maar soms wel heel erg lekker! Heerlijk voor op een taart of cupcakes. En zo af en toe mag zo’n suiker-boost wel, toch?! En botercrème is ook nog eens heel makkelijk koemelkvrij te maken.

Ik eet zelf eigenlijk niet heel vaak een dessert. Maar mijn zoon wil wel graag een toetje na het eten. Hij geniet daar echt van! Een panna cotta is een toetje dat ik zelf ook heel graag eet. Dit is een variant zonder koemelk, en daarmee ook geschikt voor de kleine man!

Een Viennetta ijstaart is voor mij echt een guilty pleasure. Er zijn al ongelooflijk veel producten in een koemelkvrije variant te verkrijgen, maar de Viennetta ijstaart (bij mijn weten) nog niet. Een goede reden om deze dus zelf te proberen te maken.

Deze tartelettes zijn heel makkelijk koemelkvrij te maken. Maar let goed op bij het inkopen doen dat de pure chocolade die je koopt, koemelkvrij is.

Deze waterijsjes met zomerfruit zijn echt wat de naam zegt: bevroren water met zomerfruit. Er zit verder geen suiker aan toegevoegd, maar toch zijn ze heerlijk om zo te eten.