Erwtensoep

Dit is eigenlijk niet per se een speciaal koemelkvrij recept. In erwtensoep worden normaal namelijk geen producten met koemelkeiwit gebruikt. Maar ik wilde dit recept toch graag met jullie delen.


Ik ben dol op een goede kop erwtensoep in de winter. Het liefst van die echt dikke snert. Voorheen maakte ik dit altijd klaar met verspakketten uit de supermarkt. Maar die bleven bij mij altijd wat waterig. Sinds ik daar zelf een beetje aan ben gaan sleutelen, gaat dat een stuk beter.


Toen ik mijn zoon deze soep de eerste keer voorschotelde, at hij tot mijn verbazing gelijk twee grote koppen leeg. Hij vond het ook heerlijk.


Eet smakelijk!

Erwtensoep

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 2 liter

Ingrediënten
  

  • 500 gram spliterwten
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 knolselderij
  • 2 aardappels
  • 1 winterpeen
  • 1 runderrookworst
  • 2 liter water
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de spliterwten goed af.
  • Breng de spliterwten in een ruime pan met 2 liter water aan de kook. Laat dit ongeveer een half uur koken. Schep het schuim er tussentijds af.
  • Snipper de ui. Snijd de prei in halve ringen. Schil de knolselderij, aardappels en wortel en snijd ze in blokjes.
  • Voeg de groenten toe nadat de spliterwten een half uur hebben gekookt.
  • Kook de erwten tot deze stuk zijn gekookt. Dit duurt ongeveer één a anderhalf uur.
  • Snijd de rookworst in stukjes en kook ongeveer 10 minuten mee.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
Trefwoord Erwtensoep, Snert, Soep