Frisse parelcouscous met feta
Met de zomer in aantocht is het weer tijd voor salades. Nu is mijn zoon (zoals zo veel kinderen) niet per se fan van sla. Maar dat hoeft ook niet altijd om een frisse salade te eten.
Deze parelcouscous vliegt bij ons werkelijk naar binnen. En eerlijk is eerlijk, er landt soms ook flink wat op de grond.
Let bij het kopen van feta er goed op dat deze daadwerkelijk koemelkvrij is. Als er feta op de verpakking staat, zit het meestal wel goed. Maar er wordt ook vaak ‘witte kaas’ verkocht, waar meestal koemelk in verwerkt zit.
Eet smakelijk!

Frisse parelcouscous met feta
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 300 gram parelcouscous
- 1 komkommer
- 2 rode paprika's
- 20 cherrytomaatjes
- 150 gram feta
- 1 limoen
- 2 theelepels witte wijnazijn
- 1 theelepel honing (vloeibaar)
- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 125 gram veldsla
- 2 eetlepels pijnboompitten
- peper en zout
Instructies
- Bereid de parelcouscous volgens de instructie op de verpakking. Spoel het daarna af onder een koude kraan en laat goed uitlekken.
- Snijd intussen de komkommer, paprika, cherrytomaat en feta in blokjes.
- Rooster de pijnboompitjes in een pan.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de sap eruit. Voeg de olijfolie, witte wijnazijn en honing toe aan de limoenrasp en -sap tot een vinaigrette. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Doe de parelcouscous met de gesneden groenten, feta en veldsla in een grote bak. Schenk de vinaigrette er overheen en schep alles goed door elkaar.
- Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes.
Trefwoord Barbecue, Feta, Hoofdgerecht, Parelcouscous, Salade