Garnalencocktail

Deze garnalencocktail is lekker fris. Daardoor is het een best licht voorgerecht. Ideaal dus voor avonden dat je uitgebreid gaat tafelen.


Onze peuter is enorm dol op grote garnalen. Ik gebruik daarom het liefst wokgarnalen voor dit recept. Maar je kunt natuurlijk ook kleine Hollandse garnalen gebruiken. Deze hoef je dan ook niet te bakken.


Vanwege de peuter gebruik ik niet zo vaak rode peper. Maar als je houdt van een beetje spicy, kan je een klein beetje fijngesneden rode peper toevoegen aan het mengsel van avocado, mango en komkommer,


Eet smakelijk!

Garnalencocktail

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Amuse, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 (eetrijpe) avocado
  • ¼ komkommer
  • ½ mango
  • 12 grote (wok)garnalen
  • olijfolie (om in te bakken)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de mango en avocado en snijd deze in kleine stukjes.
  • Snijd de komkommer in kleine stukjes.
  • Meng de mango, avocado en komkommer in een kom.
  • Verhit intussen een beetje olijfolie in de pan.
  • Dep de garnalen droog, kruid deze met peper en zout en bak deze in de pan in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Vul een schaaltje of glaasje met wat van het mango-komkommer-avocado mengsel. Leg hier een aantal garnalen op.
Trefwoord Amuse, Avocado, Feestdagen, Garnalencocktail, Mango, Paprika, Voorgerecht