Havermoutkoekjes

Veel koeken en tussendoortjes voor kinderen bevatten melk of roomboter. Maar je kan natuurlijk ook zelf wat lekkers maken, met koemelkvrije alternatieven. Bij ons zijn deze havermoutkoekjes een groot succes!

 

Eet smakelijk!

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Snack, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 50 gram bloem
  • 50 gram (witte) basterdsuiker
  • 50 gram plantaardige boter (in blokjes gesneden)
  • 3 gram bakpoeder
  • ½ zakje vanillesuiker
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangende bol deeg.
  • Vorm hiervan 12 koekjes, van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten bruin.
Trefwoord Havermoutkoekjes, Snack, Tussendoortje