Havermoutpannenkoekjes met banaan en kaneel

Het is geen geheim dat we bij ons thuis dol zijn op pannenkoekjes. Mijn zoon vindt het ook super leuk om mee te helpen met het maken van de pannenkoeken. We zetten een kruk aan het aanrecht, en zo kan hij goed mee kijken en helpen.

 

Bij dit recept laat ik hem bijvoorbeeld de banaan prakken, de havermoutvlokken fijnmalen met een staafmixer en de melk in de mengkom schenken. Natuurlijk doe ik dit alles onder goed toezicht!

 

Deze haverpannenkoekjes met banaan zijn lekker zoet, zeker als je flink rijpe bananen neemt. En ze vullen ook nog eens goed. Dus zeker op dagen dat we veel energie zullen gaan verbruiken, of als hij de avond ervoor minder goed heeft gegeten, vind ik dit een ideaal recept om te gebruiken!

 

Eet smakelijk!

Havermoutpannenkoekjes met banaan en kaneel

Havermoutpannenkoekjes met banaan en kaneel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt

Ingrediënten
  

  • 75 gram grove havervlokken
  • 1 banaan (rijp)
  • 1 ei
  • 125 milliliter havermelk
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • zonnebloemolie (om in te bakken)

Instructies
 

  • Maal de havermout fijn met een keukenmachine of staafmixer. Prak de banaan.
  • Meng in een kom de gemalen havermout en de geprakte banaan met het ei, de havermelk, de kaneel en het zout.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin.
Trefwoord Banaan, Brunch, Kaneel, Lunch, Ontbijt, pannenkoeken