Ingelegde rode kool

Een van de favoriete snacks van m’n zoon, is augurk. Omdat hij die smaak zo lekker vindt, dacht ik dat hij misschien wel meer ingemaakte groenten lekker zou vinden. En dat klopt wel. Daarom dus het recept voor ingemaakte rode kool!


Je kunt de ingemaakte groenten al na een paar uur gebruikten, maar na een paar dagen is nog lekkerder!


Eet smakelijk!

Ingelegde rode kool

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 25 minuten
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 400 gram fijngesneden rode kool
  • 200 ml azijn
  • 200 ml water
  • 6 korrels zwarte peper
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Zorg dat je een goede (weck)pot hebt waarin je de groenten kan bewaren.
  • Doe de rode kool in een vergiet en spoel deze goed schoon onder de kraan.
  • Bestrooi de rode kool met een halve theelepel zout en knijp het er goed doorheen. Laat dit even staan.
  • Doe intussen de azijn, het water, de peperkorrels, laurierbladeren, suiker en het resterende zout in een pannetje. Breng dit aan de kook.
  • Spoel de rode kool nogmaals af onder de kraan en doe deze in de (weck)pot.
  • Giet het vocht (met de kruiden) erbij, totdat de rode kool volledig onder staat.
  • Laat het geheel afkoelen voordat je het deksel op de pot doet. Zet de pot in de koelkast, waar je het een paar dagen kunt bewaren.
Trefwoord Ingelegd, Pickled, Rode kool