Kipburgers met verborgen groenten

Wij hebben gelukkig een kind dat best veel verschillende dingen lust. Maar zoals bij de meeste kinderen, zijn de groenten vaak niet favoriet. Daarom vind ik het fijn om recepten te hebben waar ik wat groenten in kan verbergen. Deze kipburgers gaan er in als zoete koek, dus het is een makkelijke manier om wat extra groenten naar binnen te krijgen.

 

Let bij de feta goed op dat je echt een koemelkvrije variant koopt. In nog best veel merken wordt nog koemelk verwerkt. Vooral de zogenoemde witte kazen zijn meestal op basis van koemelk gemaakt.

 

Eet smakelijk!

Kipburgers met verborgen groenten

Kipburgers met verborgen groenten

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 burgers

Ingrediënten
  

  • 300 gram kipgehakt
  • 200 gram broccolirijst
  • 100 gram quinoa
  • 25 gram feta
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 10 gram verse munt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de quinoa gedurende 10 minuten gaar.
  • Snijd intussen de knoflook, munt en feta fijn.
  • Voeg alle ingrediënten in een kom en maak hier burgers van.
  • Bak de burgers in ongeveer 10 minuten gaar.
Trefwoord Broccolirijst, Kipburgers, Quinoa, Verborgen groenten