Klassieke panna cotta

Ik eet zelf eigenlijk niet heel vaak een dessert. Maar mijn zoon wil wel graag een toetje na het eten. Hij geniet daar echt van! Een panna cotta is een toetje dat ik zelf ook heel graag eet. Dit is een variant zonder koemelk, en daarmee ook geschikt voor de kleine man!

 

Ik maak het met slagroom op basis van soja. Ik vind dit wel wat zoeter dan slagroom van koemelk. Ik ben daarom altijd wat terughoudend in de hoeveelheid suiker die ik toevoeg aan de panna cotta. Maar als je van een zoet dessert houdt, kun je wat extra toevoegen!

 

Eet smakelijk!

Klassieke panna cotta

Klassieke panna cotta

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 ml plantaardige slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 15 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Verwarm de slagroom in een pan, zonder dat het kookt.
  • Snijd het vanillestokje door midden en haal het merg eruit.
  • Voeg het merg en de suiker toe aan de pan en laat het nog een kwartier op laag vuur staan.
  • Week intussen de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en roer dit door de slagroom, totdat dit goed is opgelost.
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet dit ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de vormpjes daarna uit de koelkast en schud de panna cotta eruit op een bordje. Serveer eventueel met vers fruit.
Trefwoord Dessert, Nagerecht, Panna cotta, Vanille