Maiskolven van de BBQ
Ik moet eerlijk bekennen dat ik gewoon fan ben van zo’n ouderwetse, oer-Hollandse barbecue met hamburgers en saté op de grill. Maar vind het ook belangrijk om daarnaast groenten te serveren. Dit recept voor gegrilde maïskolven met kruidenboter kan ik daarvoor aanraden.
Eet smakelijk!

Maiskolven van de BBQ
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Barbecue
Porties 2 stuks
Ingrediënten
- 2 maiskolven
- 50 gram plantaardige roomboter
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel verse peterselie
- zout en peper
Instructies
- Haal de boter tijdig uit de koelkast, zodat dit zacht kan worden. Dan kan je makkelijk een kruidenboter maken.
- Kook de maïskolven ongeveer 10 minuten in een pan met water.
- Snijd intussen de peterselie fijn.
- Meng in een schaaltje de zachte boter met de chilipoeder, peterselie en wat zout en peper.
- Leg een maïskolf op een velletje aluminiumfolie. Bedek deze de kruidenboter. Vouw de aluminiumfolie dicht.
- Grill de maïskolven nog ongeveer 10 minuten op de barbecue.
Trefwoord Barbecue, BBQ, Mais, Maiskolven
