Ontbijt, brunch en lunch

Hier vind je de lekkerste recepten voor bij het ontbijt, brunch en lunch.

Disclaimer:

De recepten zijn koemelkvrij en lactosevrij. De ingrediënten die ik daarvoor gebruik kunnen wel sporen van melk bevatten. Bij ons gaat dat gewoon goed, maar dat is niet voor iedereen het geval. Blijf daarom zelf altijd goed opletten bij het boodschappen doen en koken. En pas de recepten aan naar wat voor jouw situatie past. Wil je weten hoe je een koemelkeiwit herkent op een verpakking? Kijk dan even hier!

American pancakes

American Pancakes zijn echt mijn favoriete pannenkoekjes. Vooral omdat ze zo lekker luchtig zijn. Dat komt doordat ze normaliter met karnemelk worden gemaakt. Alhoewel er tegenwoordig ook karnemelk op basis van geitenmelk bestaat, maak ik toch liever zelf een soort imitatie ervan.

Mijn vriend en zoon zijn beiden dol op pannenkoeken. Voor mijn zoon maakt het eigenlijk niet uit welk soort, maar mijn man vindt de traditionele Hollandse pannenkoek het lekkerst. Met dit koemelkvrije basisrecept voor pannenkoeken tover je binnen no time een grote stapel op tafel.

Ik snap dat dit best als een vreemde combinatie klinkt: bieten, pannenkoeken en kaneel. Maar het is echt een heerlijke combinatie. De bieten geven een lekker zoete smaak aan de pannenkoeken.

Het is geen geheim dat we bij ons thuis dol zijn op pannenkoekjes. Mijn zoon vindt het ook super leuk om mee te helpen met het maken van de pannenkoeken. We zetten een kruk aan het aanrecht, en zo kan hij goed mee kijken en helpen.

Er wordt wel eens gezegd dat kinderen vooral “de vijf P’s” eten: Patat, Pizza, Pasta, Pizza en Poffertjes. En eerlijk is eerlijk, bij onze zoon gaan met name de laatste drie er ook echt heel goed in. Ik heb helaas nog geen koemelkvrije poffertjes gevonden in de supermarkt. Gelukkig kun je ze met dit recept ook makkelijk zelf maken.