Orzo met paprika en feta

Mijn zoon is dol op pasta en op rijst. Er is voor hem dus niks beter dan pasta in de vorm van rijst… Juist, orzo! Dit recept is heel makkelijk om te maken en vult goed. Door de citroenrasp en -sap is het bovendien een lekker fris gerecht.

 

In dit recept gebruik ik feta. Als je koemelkvrij wilt koken, raad ik je aan om altijd goed de ingrediëntenlijst te bekijken van de feta (of zogenoemde witte kaas) die je koopt. Er wordt namelijk best regelmatig koemelk gebruikt, met name in witte kaas.


Eet smakelijk!

Orzo met paprika en feta

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram orzo
  • 400 ml groentenbouillon
  • 2 paprika's (rood, oranje of geel)
  • 100 gram feta
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de orzo in een ovenschaal. Schenk hier de groentenbouillon overheen.
  • Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng deze met 1 eetlepel olijfolie en de rozemarijn. Verdeel de paprika over de ovenschaal.
  • Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven.
  • Voeg de feta toe aan de schotel en zet dit nog 5 minuten in de oven.
  • Rasp de schil van de citroen en knijp het sap eruit. Meng dit met een eetlepel olijfolie. Voeg dit toe aan de ovenschotel en schep het geheel goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord Feta, Hoofdgerecht, Orzo, Paprika