Ovenschotel met cannellini bonen en paprika
Dit recept is eigenlijk niet per se een koemelkvrij of lactosevrij recept. Het bevat namelijk geen ingrediënten die je hoeft te vervangen voor een koemelkvrije variant. Toch deel ik dit recept graag, want het is bij ons thuis een groot succes.
Ik serveer dit recept meestal met orzo, maar je kunt er bijvoorbeeld ook brood of pasta bij serveren.
Eet smakelijk!

Ovenschotel met cannellini bonen en paprika
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 3 paprika's (rood, oranje en geel)
- 5 trostomaten
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 400 gram cannellini bonen
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- 1 theelepel chilivlokken
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zeezoutvlokken
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de tomaten in vieren en de paprika’s in dunne repen.
- Verdeel de tomaat en paprika in een ovenschaal. Voeg de laurierblaadjes, takjes rozemarijn, twee eetlepels olijfolie toe en een halve theelepel zeezoutvlokken toe.
- Breng op smaak met peper.
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 50 minuten.
- Snijd intussen de knoflook fijn.
- Laat de cannelloni bonen uitlekken en spoel ze kort af.
- Doe de knoflook en cannellini bonen in een schaal. Voeg twee eetlepels olijfolie, de chilivlokken en een halve theelepel zeezoutvlokken toe.
- Roer na 50 minuten de bonen door de ovenschaal, verlaat de temperatuur van de oven naar 160 graden en zet de schaal nog terug voor 10 minuten.
- Haal voor het serveren de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de ovenschotel.
Trefwoord Cannelinibonen, Ovenschotel, Paprika