Ovenschotel met zalm

Een lekkere ovenschotel met zalm, waarin je veel groenten kan verbergen. Hier wordt thuis goed gegeten van deze ovenschotel. Vanwege de koemelkintolerantie kunnen we het niet maken met kaas bovenop. Ik gebruik daarom vaak wat paneermeel om toch een wat knapperige korst te krijgen.


Eet smakelijk!

Ovenschotel met zalm

Ovenschotel met zalm

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram zalm
  • 1 prei
  • 150 gram doperwten
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 500 ml visbouillon
  • 10 gram bloem
  • 40 gram plantaardige boter
  • 125 ml haver kookroom
  • peper en zout
  • paneermeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Kook ze in de visbouillon gaar.
  • Giet de aardappelen af in een vergiet, maar vang ongeveer 250ml van het kookvocht op.
  • Doe 20 gram boter in de pan waarin je de aardappels hebt gekookt. Voeg 75 ml van de kookroom toe. Laat dit rustig warm worden. Voeg de aardappelen weer toe en stamp deze tot een puree.
  • Snijd de prei in halve ringen en de wortels in partjes.
  • Smelt 20 gram boter in een pan. Bak de prei, wortel en doperwten in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.
  • Doe de bloem bij de groenten en bak dit ongeveer 1 minuut aan. Voeg daarna het opgevangen kookvocht toe, gevolgd door 50ml kookroom. Laat de saus ongeveer 5 minuten doorkoken. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de vis in stukken van ongeveer 2x2 cm. Doe de vis bij de saus.
  • Doe de visvulling in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree er bovenop en bestrooi eventueel met wat paneermeel.
  • Bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten af.
Trefwoord Ovenschotel, Zalm