Overige recepten

Hier vind je de lekkerste koemelkvrije overige recepten

Disclaimer:

De recepten zijn koemelkvrij en lactosevrij. De ingrediënten die ik daarvoor gebruik kunnen wel sporen van melk bevatten. Bij ons gaat dat gewoon goed, maar dat is niet voor iedereen het geval. Blijf daarom zelf altijd goed opletten bij het boodschappen doen en koken. En pas de recepten aan naar wat voor jouw situatie past. Wil je weten hoe je een koemelkeiwit herkent op een verpakking? Kijk dan even hier!

Voordat we op een koemelkvrij dieet over gingen, aten we regelmatig gerechten met pesto. Vooral in de pasta was het een favoriet. Maar het klassieke recept bevat Parmezaanse kaas, en daarmee dus koemelkeiwitten. Gelukkig kan je ook een goede pesto maken zonder kaas toe te voegen.  

Met de zomer in aantocht kijk ik nu al uit naar de avonden in de tuin, waarin we de barbecue aanslingeren en genieten van het eten in de buitenlucht. Maar wist je dat de meeste kant-en-klare pindasauzen koemelk bevatten? Gelukkig kan je ook heel makkelijk zelf pindasaus maken. En je hebt er vrij weinig voor nodig.