Overige recepten

Hier vind je de lekkerste koemelkvrije overige recepten.

Disclaimer:

De recepten zijn koemelkvrij. De ingrediënten die ik gebruik kunnen echter wel sporen van melk bevatten. Bij ons gaat dat gewoon goed, maar dat is niet voor iedereen het geval. Blijf daarom zelf altijd goed opletten bij het boodschappen doen en koken. En pas de recepten aan naar wat voor jouw situatie past. Wil je weten hoe je een koemelkeiwit herkent op een verpakking? Kijk dan even hier!

Voordat we op een koemelkvrij dieet over gingen, aten we regelmatig gerechten met pesto. Vooral in de pasta was het een favoriet. Maar het klassieke recept bevat Parmezaanse kaas, en daarmee dus koemelkeiwitten. Gelukkig kan je ook een goede pesto maken zonder kaas toe te voegen.  

Wist je dat kant en klare pindasauzen vaak koemelk bevatten? Jammer, want het is altijd handig om snel een pindasaus te kunnen maken. Of het nu voor bij de barbecue is of bij Aziatische gerechten… Maar als je een pot pindakaas in huis hebt, kun je gelukkig ook snel zelf pindasaus maken.

Ik ben dol op tzatziki. Het is lekker fris, maar heeft ook een scherp kantje dankzij de knoflook die erin verwerkt is. Ik gebruik het dan ook graag bij heel veel verschillende recepten. Denk aan een heerlijk pitabroodje met shoarma, Libanees flatbread met falafel, als dipsaus bij wat rauwkost of als smeersel op een stokbroodje.