Pasta met braadworst en romige tomatensaus
We hebben thuis een echt pasta-monster. Onze zoon vindt alle vormen van pasta lekker. Dus wij eten regelmatig een pastagerecht. Ik probeer wel regelmatig te variëren in de saus die we bij de pasta serveren.
Deze tomatensaus met braadworst en courgette is heerlijk, omdat hij zo romig is. En dat is eigenlijk heel simpel bereikt: door op het einde wat kookroom toe te voegen. En wat ook fijn is: je hebt de saus behoorlijk snel klaar!
Eet smakelijk!

Pasta met braadworst en romige tomatensaus
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Ingrediënten
- 200 gram braadworst (rund)
- 200 gram penne
- 1 ui
- ½ courgette
- 2 tenen knoflook
- 200 gram gezeefde tomaat
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels haverkookroom
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra deze klaar is.
- Snijd intussen de braadworst in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes braadworst gaar en knapperig.
- Snijd intussen de ui en knoflook fijn. Voeg het toe aan de pan en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
- Snijd de courgette (in de lengte) door het midden en haal het vruchtvlees eruit. Daarmee voorkom je dat de saus te nat wordt. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg het toe aan de pan. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de tomatensaus, kookroom en het citroensap toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Breng de saus (eventueel) op smaak met peper en zout.
- Roer de penne door de saus.
Trefwoord Braadworst, Hoofdgerecht, Pasta, Tomatensaus