Pasta met kip en pesto

Pasta is bij ons thuis een favoriet ingrediënt. Ik vind het makkelijk dat je er oneindig mee kan variëren. En m’n zoon vindt het fijn dat je het makkelijk aan de vork kan prikken (of, laten we eerlijk wezen, met de handen kan eten). Dit keer hebben we een heel simpel recept, met wat paprika, kip en pesto. Beetje rauwkost ernaast, en klaar! Je kunt deze pasta overigens warm én koud eten. Allebei lekker!

 

Ik gebruik hiervoor mijn basisrecept voor pesto. Dit is een koemelkvrije variant van pesto. Dit keer heb ik alleen schapenkaas gebruikt, in plaats van edelgistvlokken! Ook heel lekker!

 

Eet smakelijk!

Pasta met kip en pesto

Pasta met kip en pesto

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode paprika
  • 250 gram kipfilet
  • 300 gram penne
  • olijfolie (om in te bakken)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.
  • Snijd de kip en paprika in blokjes.
  • Maak de pesto, volgens het eerder gedeelde recept.
  • Bak de kip in wat olijfolie in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de paprika toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg schep vervolgens de pesto er doorheen en laat dit nog even meebakken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep op het laatste moment de pasta er doorheen en roer goed door zodat de pasta volledig bedekt is door de pesto.
Trefwoord Kip, Pasta, Pesto