Pasta met pesto, cherrytomaatjes en garnalen
Al in mijn studententijd maakte ik vaak “pasta groen”, oftewel pasta met pesto. Destijds overigens wel gewoon met pesto uit en potje.
Deze “pasta groen” is bij ons in huis een van de go-to recepten als we het even niet meer weten. Onze zoon is namelijk dol op pasta en garnalen. Altijd een succes dus!
Omdat een klassieke pesto met Parmezaanse kaas wordt gemaakt, maak ik de pesto zelf. Zie hier mijn basisrecept.
Eet smakelijk!

Pasta met pesto, cherrytomaatjes en garnalen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 200 gram rauwe gepelde garnalen
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 250 gram cherrytomaatjes
- 5 eetlepels olijfolie (en wat extra om in te bakken)
- 4 handjes basilicum
- 25 gram pijnboompitjes
- 3 theelepels edelgistvlokken
- peper en zout
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
- Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur.
- Doe de basilicum, twee teentjes knoflook, de geroosterde pijnboompitten, de edelgistvlokken en de extra vierge olijfolie in de blender en mix deze (of die het in een kom en gebruik een staafmixer) tot een gladde pesto.
- Verhit de olie in de pan en bak de garnalen in 3 minuten net gaar. Haal de garnalen uit de pan.
- Snipper de ui en overgebleven twee tenen knoflook, en fruit deze in dezelfde pan. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe aan de pan.
- Schep dan ook de spaghetti, de garnalen en de pesto erdoor en warm nog even goed door.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Trefwoord Cherrytomaatjes, garnalen, Hoofdgerecht, Pasta, Pesto