Pasta met spinazie en tomatentapenade
Het is geen geheim dat mijn zoon dol is op pasta. Hij eet dit het liefste elke dag. De ene keer wil hij het liefst droge pasta, de volgende keer met zoveel mogelijk saus. En ook het type pasta maakt niet uit: penne, fusilli, tagliatella, spaghetti, ravioli…
Het is altijd fijn om een soort ‘go to’ ingrediënt te hebben: een ingrediënt dat er altijd wel in gaat. En dat is voor hem zeker pasta. Maar we vinden het zelf natuurlijk wel zo leuk 0m te variëren. Iedere avond pasta met rode saus is natuurlijk niet echt de bedoeling… Zelfs al heb ik daar een lekker recept voor. Kijk maar hier!
Om wat te variëren, ben ik vaak op zoek naar nieuwe pasta recepten. En het is soms helemaal niet moeilijk om daar wat inspiratie voor op te doen. Dit recept bedacht ik toen ik onlangs de keukenkastjes weer eens aan het ordenen was. Ik zag een potje tomatentapenade staan, dat we enige tijd geleden hadden gekocht op een marktje in Frankrijk.
Deze pasta met tomatentapenade ging er bij ons allen goed in! En tot mijn verrassing genoot mijn zoon niet alleen van de pasta, kip en rode puntpaprika, maar ook van de bladspinazie. Ik hoop dat dit recept ook bij jullie er goed in zal gaan!
Eet smakelijk!

Pasta met spinazie en tomatentapenade
Ingrediënten
- 350 gram fusilli (of andere pasta)
- 350 gram kipfilet
- 1,5 rode puntpaprika
- 200 gram verse bladspinazie
- 150 gram tomatentapenade
- handje pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Giet af zodra deze gaar is.
- Rooster de pijnboompitjes.
- Snijd de kipfilet en de rode paprika in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet hierin gaar.
- Voeg de rode puntpaprika toe en bak nog enkele minuten mee. Voeg daarna de bladspinazie toe en laat dit rustig slinken terwijl je alles omschept.
- Voeg de tomatentapenade en de pasta toe. Schep alles rustig door elkaar.
- Serveer met de pijnboompitjes als garnering.