Pindasaus

Met de zomer in aantocht kijk ik nu al uit naar de avonden in de tuin, waarin we de barbecue aanslingeren en genieten van het eten in de buitenlucht. Maar wist je dat de meeste kant-en-klare pindasauzen koemelk bevatten? Gelukkig kan je ook heel makkelijk zelf pindasaus maken. En je hebt er vrij weinig voor nodig.

 

Mijn zoon vindt (licht)pittig eten altijd wel lekker. Dus ik voeg graag wat sambal toe aan de pindasaus. Maar daar kun je natuurlijk zelf ook mee spelen.

 

Ik gebruik deze pindasaus overigens ook vaak bij andere gerechten, zoals op deze foto bij gehaktballetjes, broccoli en rijst. Of als basis voor woksauzen.

 

Eet smakelijk!

Pindasaus

Pindasaus

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 150 ml havermelk
  • 5 eetlepels pindakaas (eventueel met stukjes noot)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels limoensap

Instructies
 

  • Doe alle ingredienten in een steelpan.
  • Verwarm het op laag vuur. Roer het regelmatig door.
  • Verwarm het net zo lang door tot het voldoende ingedikt is. Kies daarbij de dikte die je zelf lekker vindt!
Trefwoord Barbecue, Bijgerecht, Pindasaus