Pitabroodjes met kip

Het is eigenlijk helemaal niet lastig om je eigen “shoarma” te maken. Het kost vooral wat tijd om te marineren, maar het resultaat is wel heerlijk malse en gekruide kip.


Je kunt de pitabroodjes natuurlijk vullen met de rauwkost die je zelf het lekkerst vindt erbij!


Eet smakelijk!

Pitabroodjes met kip

Pitabroodjes met kip

Voorbereidingstijd 2 uur 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 broodjes

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendij
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 4 pitabroodjes
  • 1 komkommer
  • 100 gram wortel (julienne gesneden)
  • 1 rode paprika
  • 150 gram ijsbergsla
  • knoflooksaus (let op dat hij koemelkvrij is)
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies
 

  • Snijd de kippendij in reepjes.
  • Doe alle kruiden in een kom. Voeg de kip toe aan de kruiden en meng dit goed door elkaar.
  • Laat de kip zo lang mogelijk, bij voorkeur minimaal 2 uur, marineren.
  • Verwarm de pitabroodje in de oven.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kip gaar.
  • Snijd de pitabroodjes open. Vul deze met de ijsbergsla, wortel, paprika en komkommer. Voeg de kip toe aan de pitabroodjes. Maak af met wat knoflooksaus.
Trefwoord Hoofdgerecht, Kip, Pita, Pitabroodjes