Poffertjes
Er wordt wel eens gezegd dat kinderen vooral “de vijf P’s” eten: Patat, Pizza, Pasta, Pizza en Poffertjes. En eerlijk is eerlijk, bij onze zoon gaan met name de laatste drie er ook echt heel goed in. De eerste keer dat ik poffertjes maakte, heeft mijn zoon er bijna 40 gegeten…
Ik heb helaas nog geen koemelkvrije poffertjes gevonden in de supermarkt. Dat betekent dus dat we deze alleen kunnen eten als we ze zelf maken. Gelukkig is dat met dit recept relatief weinig moeite.
Ik heb zelf geen poffertjespan. Ik maak ze gewoon in een (kleine) koekenpan. Dat doe ik door het beslag in een doseerfles te doen, en daarmee steeds een aantal toefjes beslag in de pan te doen. Mijn tip is wel om redelijk ‘bolle’ toefjes te maken. Als ze te plat zijn, worden ze al snel wat knapperiger. Ook lekker, maar ik vind het juist lekker als ze goed luchtig zijn.
Eet smakelijk!

Poffertjes
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 150 ml havermelk
- 1 ei
- snuf zout
- poedersuiker
- plantaardige roomboter
Instructies
- Doe de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Meng dit even door elkaar.
- Voeg de havermelk en het ei toe, en meng dit met een garde tot een glad beslag.
- Schenk het beslag eventueel in een doseerfles. Als je die niet hebt, kun je natuurlijk ook gewoon met een lepeltje het beslag in de pan scheppen.
- Verwarm een beetje plantaardige boter in een pan.
- Schenk met de doseerfles (of schep met een lepel) een aantal toefjes beslag in de pan. Bak ze aan beide kanten in ongeveer 3 minuten goudbruin.
- Serveer met wat poedersuiker en plantaardige boter.