Quesadilla's met gehaktvulling

We boffen met een zoon die een behoorlijk makkelijke eter is. Hij lust vrijwel alles. Maar natuurlijk heeft hij, net als iedereen, een aantal dingen die hij het liefst eet. Wraps staat zeker hoog op die lijst van favorieten. Deze quesadilla’s zijn een fijne variatie op de wraps die hij zo graag eet.

Voor mij zijn quesadilla’s geslaagd wanneer de buitenkant goed krokant is, maar de binnenkant heel smeuïg en “plakkerig” van de kaas. Over het algemeen vind ik dat plantaardige kaas op ovenschotels niet zo goed smelt, maar in dit quesadilla recept gaat het prima!

Ik gebruik zelf zo min mogelijk kant en klare kruidenmixen. Dat komt omdat deze soms toch koemelkeiwit bevatten. Ik blijf me daar iedere keer maar weer over verbazen… Gelukkig hoef je niet al te moeilijk te doen om toch een smaakvolle vulling te maken.

 

Wij maken thuis twee quesadilla’s (van 4 grote wraps) om met z’n drieën van te eten.

 

Eet smakelijk!

Quesadillas met gehaktvulling

Quesadilla's met gehaktvulling

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Snack
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 gram rundergehakt
  • 4 grote wraps
  • 140 gram mais (uit blik)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 (kleine) rode ui
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • haver fraîche
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan. Bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder toe.
  • Snijd intussen de rode ui en puntpaprika in blokjes. Voeg dit, samen met de mais, toe aan het gehakt en bak dit kort mee.
  • Besmeer intussen een wrap (ruim) met haver fraîche en strooi hierover een deel van de geraspte kaas.
  • Bedek dit vervolgens ook met een deel van het gehaktmengsel.
  • Bestrooi dit met nog een klein beetje geraspte kaas en leg een tweede wrap er bovenop.
  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de quesadilla. Ik gebruik zelf bij voorkeur geen olie of boter om in te bakken, zodat het lekker krokant te wordt.
  • Draai de quesadilla na een paar minuten om. Je kunt hiervoor een bord of snijplank gebruiken.
  • Snijd de quesadillas in punten en serveer eventueel met guacamole.
Trefwoord Hoofdgerecht, Quesadilla's, Snack, Wraps