Quiche met geitenkaas, walnoten en spek

Quiches, ik ben er dol op! Het is weinig werk, je kunt het makkelijk van tevoren klaarmaken en je kunt er oneindig mee variëren. Het is dus ideaal om restjes uit de koelkast in te verwerken.

 

Toen ik recent mijn vriezer een keer schoonmaakte, ontdekte ik dat ik best wat kant-en-klaar hartige taartdeeg had liggen. Een goede reden om dus weer eens een quiche te maken.

 

Ik had toevallig ook nog wat geitenkaas en spek in de koelkast liggen. Ik vind dat zelf altijd een goede combinatie, bijvoorbeeld in salades. Dus vast ook in een quiche, toch?! Mijn zoon vond in ieder geval van wel.

 

Ik hoop dat jullie net als hij zullen genieten van dit recept.


Eet smakelijk!

Quiche met geitenkaas, walnoten en spek

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang brunch, Hoofdgerecht, lunch

Ingrediënten
  

  • 8 plakken hartige taartdeeg (let op dat dit koemelkvrij is)
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 45 gram walnoten
  • 2 stengels bosui
  • 120 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels honing (vloeibaar)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels plantaardige crème fraiche (ik gebruik altijd de haver fraiche van Albert Heijn)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de plakken hartige taartdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een quichevorm (of bakvorm) in en bekleed de bodem met 6 plakken van het hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bekleed de bodem met de helft van de ontbijtspek.
  • Verdeel hierover de geitenkaas en ongeveer twee derde van de walnoten. Besprenkel het geheel met de honing. Leg de rest van de ontbijtspek erop.
  • Snijd de bosui in smalle ringetjes.
  • Klop in een kom de eieren los, voeg de plantaardige crème fraiche en de bosui toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eiermengsel over de vulling.
  • Snijd de resterende plakjes hartige taartdeeg in reepjes en verdeel dit erover heen.
  • Bestrooi de qiuche met de rest van de walnoten.
  • Zet de quiche voor ongeveer 50 minuten in de oven.
Trefwoord Bosui, Geitenkaas, Hartige taart, Honing, Hoofdgerecht, Lunch, Quiche, Spek, Walnoten