Quiche met prei, champignons en geitenkaas
De meeste recepten die ik ken van quiches bevatten vooral veel kaas, room en melk. In dit recept maak ik gebruik van koemelkvrije varianten hierop.
Ik maak zelf het liefst gebruik van haverproducten. Ik vind die qua smaak het meest neutraal.
Eet smakelijk!

Quiche met prei, champignons en geitenkaas
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 50 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 1 quiche
Ingrediƫnten
- 1 teen knoflook
- 1 prei
- 250 gram kastanje champignons
- 1 rode paprika
- 1 broccoli
- 5 vellen bladerdeeg (zonder roomboter)
- 2 eieren
- 125 ml haverroom
- 125 ml havermelk
- 100 gram plantaardige geraspte kaas
- 25 gram zachte geitenkaas
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in halve ringen, de champignons en paprika in blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
- Bak in een scheutje olie de knoflook aan en voeg de groenten toe. Bak dit ongeveer 5 minuten tot het wat slinkt.
- Vet intussen een quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg.
- Klop in een kom de eieren los en meng deze met de kookroom en melk.
- Giet het vocht van het groentemengsel af en schep de groenten in de quichevorm. Schenk het eiermengsel er overheen.
- Bedek het met wat geraspte kaas en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Verdeel de geitenkaas in brokjes over de quiche. Zet de quiche nog 10 minuten in de oven.
Trefwoord Champignons, Geitenkaas, Hoofdgerecht, Lunch, Prei, Quiche