Quiche met spinazie en zalm

Ik vind recepten voor quiches altijd ideaal om achter de hand te hebben. Ik heb er dan ook best wat online staan onder de hoofdgerechten. Je kunt oneindig variëren met de vulling van een quiche. Je kunt het op verschillende momenten in de dag gebruiken, als lunch, tussendoortje of bij het avondeten. En vooral: je kunt het van tevoren klaar maken en goed bewaren in de koelkast. Deze quiche met spinazie en zalm vind ik zelf erg lekker.

 

Maar spinazie is – zacht gezegd – niet de favoriete groente van onze zoon. Gewoon zo op zijn bord, laat hij het eigenlijk altijd liggen. Maar in deze hartige taart wil hij het wel proberen. Bij nieuwe of uitdagende smaken combineer ik het graag met andere ingrediënten die hij wel graag lust. Dan is er in ieder geval iets wat hij wel eet. In dit geval heb ik daarom gekozen voor zalm.

 

In dit recept maak ik graag gebruik van een kookroom op basis van haver. Dat vind ik zelf qua smaak het meest neutraal. Room op basis van bijvoorbeeld soja vind ik vaak wat zoeter, wat dus impact heeft op de smaak van de quiche. Maar uiteindelijk is iedere plantaardige kookroom een goede vervanger voor de kookroom op basis van koemelk.

 

Eet smakelijk!

Quiche met spinazie en zalm

Quiche met spinazie en zalm

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (let op dat het koemelkvrij is)
  • 450 gram bladspinazie
  • 200 ml haverroom
  • 4 eieren
  • 60 gram vegan mozzarella
  • 250 gram gerookte zalm
  • peper en zout
  • plantaardige boter (om in te vetten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Ontdooi de plakken hartige taartdeeg. Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg zodra deze zacht zijn.
  • Roerbak de spinazie in een pan, totdat de spinazie flink is geslonken. Giet vervolgens al het vocht van de spinazie en druk met een lepel nog zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Snijd intussen de zalm in kleine stukjes en klop de eieren met een garde of vork los in een kom.
  • Voeg de haverroom, kaas, spinazie en de helft van de zalm toe aan de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en strooi de resterende zalm er overheen.
  • Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
Trefwoord Hoofdgerecht, Lunch, Quiche, Spinazie, Zalm