Quiche met spinazie en zalm

Spinazie is – zacht gezegd – niet de favoriete groente van onze zoon. Niet meer voorschotelen dan, zou de eerste reactie misschien zijn. Maar ik vind het, vanwege de goede voedingsstoffen in groene groenten, wel belangrijk om het te blijven proberen. Dat is de enige manier waarop hij het (op den duur) waarschijnlijk wel gaat leren eten.

 

Bij nieuwe of uitdagende smaken combineer ik het graag met andere voedingsmiddelen die hij wel graag lust. Dan is er in ieder geval iets wat hij wel eet. In dit geval heb ik daarom gekozen voor zalm.

 

Eet smakelijk!

Quiche met spinazie en zalm

Quiche met spinazie en zalm

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (let op dat het koemelkvrij is)
  • 450 gram bladspinazie
  • 200 ml haverroom
  • 4 eieren
  • 60 gram vegan mozzarella
  • 250 gram gerookte zalm
  • peper en zout
  • plantaardige boter (om in te vetten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Ontdooi de plakken hartige taartdeeg. Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg zodra deze zacht zijn.
  • Roerbak de spinazie in een pan, totdat de spinazie flink is geslonken. Giet vervolgens al het vocht van de spinazie en druk met een lepel nog zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Snijd intussen de zalm in kleine stukjes en klop de eieren met een garde of vork los in een kom.
  • Voeg de haverroom, kaas, spinazie en de helft van de zalm toe aan de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en strooi de resterende zalm er overheen.
  • Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
Trefwoord Hoofdgerecht, Lunch, Quiche, Spinazie, Zalm