Ravioli met champignons en spekreepjes

Mijn zoon vindt het meestal  hartstikke leuk om naar de supermarkt te gaan. Vooral omdat hij vaak ook wat mag uitkiezen om te eten. Met natuurlijk wat grenzen… Onlangs zag hij ravioli in de schappen liggen. Of, zoals hij het noemde, zonnetjespasta. Wat wilde hij dat graag eten!

 

 

Dus aan mij de uitdaging om te kijken welke variant koemelkvrij was (en dat zijn er niet zo veel). De meeste verse pasta bevat namelijk toch koemelk. Maar na lang zoeken vonden we er een. Het helpt overigens wel dat voor ons sporen van melk geen probleem zijn, want anders zijn er gewoon geen opties.

 

De saus bij de pasta was ook een groot succes. Niet verkeerd voor een saus die ter plekke geïmproviseerd was. Ik gebruik overigens edelgistvlokken. Die geeft wat meer een kaassmaak aan de saus, vergelijkbaar met het toevoegen van Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet nodig, maar ik vind het zelf wel zo lekker.

 

Eet smakelijk!

Ravioli met champignons en spekreepjes

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram koemelkvrije ravioli (of andere pasta)
  • 150 gram spekreepjes
  • ½ courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 6 grote kastanje champignons
  • 100 ml kookroom (op soja- of haverbasis)
  • een handje plantaardige geraspte kaas
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • peper (en zout)
  • plantaardige bakboter

Instructies
 

  • Snijd de courgette, puntpaprika en champignons in kleine blokjes.
  • Bak de spekreepjes uit in een klein beetje plantaardige bakboter.
  • Schep de spekreepjes uit de pan en dep met een stukje keukenrol een groot deel van het vet eruit. Als je dit niet doet, wordt de saus wat vet en zout.
  • Voeg de courgette en puntpaprika toe aan de pan en bak dit enkele minuten aan.
  • Doe daarna de champignons erbij.
  • Voeg de kookroom toe aan de pan en laat de saus kort koken. Daardoor kan het een beetje indikken.
  • Kook intussen de ravioli in de pan gaar, volgens de instructie op de verpakking, en giet af zodra deze klaar zijn.
  • Voeg de plantaardige geraspte kaas en eventueel de edelgistvlokken toe aan de saus.
  • Breng de saus op smaak met peper (en eventueel zout). Ik gebruik hier zelf zelden zout, omdat de spekjes al zout genoeg zijn voor mij.
  • Schep de saus over de ravioli.
Trefwoord Champignons, Pasta, Ravioli, Roomsaus, Spekreepjes