Romige aardappelpuree

Een goede aardappelpuree is wat mij betreft lekker romig. Gelukkig kan je dit ook heel makkelijk koemelkvrij doen, met een flinke klont plantaardige boter en een goede scheut plantaardige melk.

 

Ik gebruik het liefst havermelk, omdat ik die qua smaak het meest vind lijken op koemelk.

 

 

Deze aardappelpuree kun je dus als basis voor vele gerechten gebruiken. Ik maak het bijvoorbeeld ook altijd voor in stamppot op deze manier. Kijk bijvoorbeeld eens naar de andijviestamppot of ovenschotel van stoofvlees en rode kool.

 

Eet smakelijk!

Romige aardappelpuree

Romige aardappelpuree

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 75 ml havermelk
  • 2 gram plantaardige boter

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af.
  • Verwarm de melk kort in een pannetje of in de magnetron.
  • Schenk de melk bij de aardappelen. Voeg ook de boter toe.
  • Stamp alles tot een glad geheel.
Trefwoord Aardappelpuree, Andijviestamppot, Bijgerecht, Hoofdgerecht