Tartelettes met chocoladevulling

Ik ga graag op vakantie naar Frankrijk. En het allerliefst ga ik gelijk naar een bakkertje voor goede croissants, chocoladebroodjes en stokbrood. En natuurlijk om al die heerlijke taartjes te zien in de toonbank. Mijn favoriete taartjes zijn tartelettes met vers fruit. Het liefst vol met aardbeien of frambozen, jammie!

 

Deze tartelettes met chocoladevulling zijn heel makkelijk koemelkvrij te maken. Maar let goed op bij het inkopen doen dat de pure chocolade die je koopt, koemelkvrij is. Vaak zijn dit de wat donkerdere en bittere chocolades. Als je het wat minder bitter wilt maken, kun je wat meer (plantaardige) room toevoegen.

 

Het is wel een bewerkelijk gebakje. Je bent er best wat tijd aan kwijt om te maken omdat je het deeg af en toe wat moet laten rusten. Maar daar krijg je dan ook wel heel lekkere taartjes voor terug!

 

Eet smakelijk!

Tartelettes met chocoladevulling

Tartelettes met chocoladevulling

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 3 uur 30 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Frans
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 85 gram bloem
  • 20 gram amandelmeel
  • 35 gram poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 10 gram honing
  • 100 ml plantaardige slagroom
  • 100 gram pure chocolade (let op dat deze koemelkvrij is)
  • 25 gram boter
  • snuf zout
  • bakspray

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed dit tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg dit minimaal een uur in de koelkast om te rusten.
  • Vet 4 tartelettevormpjes in.
  • Stuif wat bloem op het aanrechtblad en rol hierop het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Bekleed de vormpjes met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet de vormpjes minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gebaksbodempjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat de bodempjes daarna ongeveer 15 minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Zet ze vervolgens op een rooster.
  • Breek de chocolade in stukken en doe dit in een kom.
  • Doe de slagroom, honing en het zout in een pan en breng dit aan de kook. Giet de kokende vloeistof over de chocolade en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg de boter toe aan het mengsel en pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Giet de vulling in de vormpjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Bekleed de taartjes met vers fruit. Frambozen zijn klassiek, maar met bijvoorbeeld aardbeien is het ook erg lekker.
Trefwoord Aardbeien, Chocolade, Dessert, Nagerecht, Tartelettes