Teriyaki noodles
Wist je dat teriyaki in het Japans eigenlijk een bereidingswijze is, en helemaal niet een specifieke smaak of ingrediënt? Teri betekent zoiets als glans, en yaki betekent grill. Eigenlijk gaat het dus om het glaceren van eten op de grill. Maar in Nederland hebben we het dus vooral gekoppeld aan een specifieke smaak, waarvan er bijvoorbeeld allerlei woksauzen zijn.
Mijn vriend is dol op noodles. Het is één van zijn go-to maaltijden als hij kookt. En wat een lol hebben mijn vriend en zoon dan samen als ze noodles naar binnen slurpen, met als resultaat dat de saus overal zit!
Deze teriyaki noodles zijn snel en simpel klaar te maken, en dus een plezier aan tafel. De zoete teriyaki saus gaat er altijd wel in.
Eet smakelijk!

Teriyaki noodles
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 3 personen
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 2 wortels
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 8 champignons
- 200 gram eiernoodles
- 100 ml teriyaki woksaus
- wokolie
Instructies
- Snijd de paprika, wortels en champignons in blokjes en de prei in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm een flinke scheut wokolie in een ruime (wok)pan. Bak hierin de kipfilet. Schep de kip uit de pan zodra deze vrijwel gaar is.
- Bak vervolgens de groenten in dezelfde pan. Leg het deksel ongeveer een minuut op de pan, zodat de groenten wat zachter kunnen stomen. Haal daarna het deksel weer van de pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten door.
- Kook intussen de eiernoodles volgens de verpakking.
- Schenk de woksaus bij de groenten en schep het er goed doorheen.
- Giet de noodles af wanneer deze klaar zijn en schep ze bij de groenten. Roer het goed door elkaar, zodat de noodles volledig bedekt zijn met saus.
Trefwoord Hoofdgerecht, Noodles, Teriyaki