Tomatenrisotto met zalm

Over het algemeen hebben we een kind dat veel lust, en ook grote hoeveelheden eet! Maar zo af en toe zit hij in zo’n fase dat er weinig in gaat. Wat is het soms frustrerend als je je best hebt gedaan op het avondeten, om het vervolgens rechtstreeks de prullenbak in te zien gaan.

 

Ik doe mijn best om iets te koken wat hij lekker vindt, en wat hem dus verleidt om toch mee te eten. Maar als hij in zo’n fase zit, kook ik ook iets wat wij graag eten. Deze tomatenrisotto is zo’n recept waarmee we hem soms kunnen verleiden, maar waar wij ook van genieten.

 

 

Eet smakelijk!

Tomatenrisotto met zalm

Tomatenrisotto met zalm

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 175 gram risottorijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 30 gram plantaardige boter
  • 30 gram geraspte geitenkaas
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie (om in te bakken)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook kort aan in de pan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak dit kort mee tot de korrels glazig zijn.
  • Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot dit is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Voeg de plantaardige roomboter en de geraspte geitenkaas toe aan de risotto en laat dit goed smelten.
  • Snijd intussen de cherrytomaatjes door midden. Verwarm in een andere pan een scheutje olijfolie. Bak de cherrytomaatjes op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Trefwoord Hoofdgerecht, Risotto, Tomaten, Zalm