Traybake met zoete aardappel, feta en worstjes
Ook ik ga lekker mee in de trend van traybakes. Wat ik er fijn aan vind, is dat je er oneindig mee kan variëren. Ideaal voor kliekjesdag, je kunt al je restjes groenten erin verwerken. En wat ook reuze handig is: je kan er allerlei verschillende groenten in gebruiken, waardoor er altijd wel iets is wat je kleintje lust!
Ik maak een traybake overigens altijd in een braadslede, in plaats van op een bakplaat. Makkelijker schoonmaken en serveren…
Let bij de feta goed op dat deze koemelkvrij is. Veel ‘witte kazen’ zijn namelijk gemaakt met koemelk.
Eet smakelijk!

Traybake met zoete aardappel, feta en worstjes
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 6 chipolata worstjes
- 100 gram feta
- 1 theelepel verse rozemarijn
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zoete aardappel, courgette en feta in blokjes, snijd de broccoli in roosjes.
- Snijd de worstjes in partjes van ongeveer 3 cm.
- Leg alle ingrediënten in de braadslede. Besprenkel het met de olijfolie en verdeel de rozemarijn over de groenten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de braadslede voor ongeveer 25 a 30 minuten in de oven.
Trefwoord Feta, Hoofdgerecht, Traybake, Worstjes, Zoete aardappel